Ontstaan van een wespennest

26-05-2021

De bevruchte wespenkoningin die heeft overwinterd maakt na een uitgebreide verkenning van de directe omgeving een keuze voor een geschikte nestplaats. De bouw begint met de constructie van een zuil met daar aan de eerste 2 zeshoekige broedkamers.

Dit is waarom we zoveel last hebben van wespen

15-08-2020

Wespenbestrijders hebben deze maand de handen vol aan het bestrijden van de zoemende stekers. Juist vanwege corona hebben we extra veel last van wespen. De verdelgers geven tips, maar hebben ook slecht nieuws: ,,Het ergste moet nog komen.”

Sla een wesp nooit zomaar dood

03-06-2020

Dat wespen niet echt populair zijn, is niet geheel onbekend. Integendeel ze kunnen gemeen prikken. Maar er zijn ook een aantal redenen waarom dit beestje toch iets meer erkenning verdient.

Oudere man ernstig gewond naar ziekenhuis

03-08-2019

In Lexmond, een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden, is vanmiddag een oudere man gereanimeerd, vermoedelijk nadat hij was aangevallen door een zwerm wespen. 

68% meer wespen dan vorig jaar

01-08-2019

Je merkt er nu nog niks van maar er zijn momenteel 68% meer wespen dan vorig jaar in ons land en die komen binnenkort hun nest uit.

Het prille begin van de bouw van een hoornaarsnest.

29-05-2018

Het begin van de bouw van een hoornaarsnest.

Uw wespennest melden via Whatsapp

09-04-2018

Nieuw bij Wespennest Twente. Meld uw wespennest via Whatsapp bij ons aan en krijg snel een prijsopgave. Wij kunnen dan desgewenst meteen een afspraak plannen wanneer het u het beste uitkomt.

Stuur uw whatsapp bericht naar +316 55 37 2286.

Al diverse meldingen van wespennesten

03-04-2017

Wespennest Twente en Dierplaagcontrol.nl hebben al diverse meldingen binnen gekregen van wespennesten. Dit is ruim een maand vroeger dan andere jaren. De oorzaak is waarschijnlijk het vroege mooie weer en de droge en zachte winter.

Wespen zijn taai dit jaar

05-11-2016

Wespen hadden een slechte zomer in Nederland, maar ze houden het deze herfst uitzonderlijk lang vol. De afgelopen dagen zijn her en der nog nesten vol met larven waargenomen en dat is bijzonder voor begin november, signaleerde de Natuurkalender van Wageningen University zaterdag.

Hoornaar of ook wel Paardenwesp genoemd veel gesignaleerd

01-09-2016

De hoornaar of ook wel Paardenwesp genoemd, is de grootste wesp in Nederland. Hij kan tot wel 3,5 cm lang worden, heeft een rood bruine kleur en een goed hoorbaar zoemend vlieggeluid. 

Wespennest-twente.nl

Ervaring sinds 2007 in het bestrijden van plaagdieren!

Seizoensgarantie

Wespennest Twente geeft een 100% seizoensgarantie op het bestreden wespennest.

 Wespennest? Wat te doen

Neem geen risico's! Dek het wespennest niet af, blijf uit de buurt van het wespennest, niet slaan op wespen! Neem contact op met ons.

Ervaring sinds 2007

Met onze jarenlange ervaring weten wij hoe de wespen het beste bestreden kunnen worden.