Wespen zijn taai dit jaar

Wespen zijn taai dit jaar

geplaatst op: 05-11-2016

WAGENINGEN - Wespen hadden een slechte zomer in Nederland, maar ze houden het deze herfst uitzonderlijk lang vol. De afgelopen dagen zijn her en der nog nesten vol met larven waargenomen en dat is bijzonder voor begin november, signaleerde de Natuurkalender van Wageningen University zaterdag.

In Nederland overleven alleen de koninginnen de winter. Ze hebben beschutte plekken opgezocht en komen pas in april weer tevoorschijn, wanneer de temperatuur begint te stijgen. Doordat het de afgelopen maanden warm is geweest, waren de omstandigheden voor wespen gunstig.

„Zelf hebben we de afgelopen weken meer wespen gezien dan gedurende de hele zomer”, schrijven biologen van De Natuurkalender op de website Nature Today. In grote delen van het land was het wel een matige zomer voor de wesp.

De biologen zien niet zo snel hele wespenvolken de winter overleven. „Er is altijd wel een periode waarin het te koud is voor wespen en hun voedsel. Maar het zal wel steeds gewoner worden dat wespen tot ver in de winter doorvliegen.”

Bron: De telegraaf

 

Wespennest-twente.nl

Ervaring sinds 2007 in het bestrijden van plaagdieren!

Seizoensgarantie

Wespennest Twente geeft een 100% seizoensgarantie op het bestreden wespennest.

 Wespennest? Wat te doen

Neem geen risico's! Dek het wespennest niet af, blijf uit de buurt van het wespennest, niet slaan op wespen! Neem contact op met ons.

Ervaring sinds 2007

Met onze jarenlange ervaring weten wij hoe de wespen het beste bestreden kunnen worden.