Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen spoed nummer: 0546 - 563 017

Wespennest Twente
is een initiatief van: Dierplaag Control Vriezenveen

 Last van wespen? Wespennest Twente verwijderd vakkundig uw wespennest!
Spoednummer: 0546 - 563 017

Wij geven altijd eerst een prijsopgave!

In Twente komen de "Normale" wesp en de "Duitse" wesp het meeste voor. Wespen kunnen voor grote overlast en hinder zorgen, waardoor het vaak noodzakelijk is om deze wespennest te verwijderen. Om een wespennest goed en op een milieuvriendelijke wijze te verwijderen is het noodzakelijk om een vakman of professional in te schakelen.

Wespennest-twente.nl heeft verschillende professionals in haar database die goed en op een milieu verantwoordelijke wijze uw wespennets kunnen verwijderen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op zodat wij snel een wespennest expert vrijblijvend terug kunnen laten bellen.
 
De wespennest experts die zijn aangesloten bij Wespennest-twente.nl beschikken allemaal over E.V.M., K.A.D. en V.C.A. Certificaten en staan allemaal onder toezicht van V.R.O.M.
 
Duitse wespGewone wespWespennest 
 
Wespennest verwijderen op een goede en milieuvriendelijke wijze kan via wespennest-twente.nl! Onze wespennest experts helpen u graag!
* altijd eerst vrijblijvend prijsopgave *

Let op! Sommige wespen zijn zeer agressief!

Wespennest Informatie

De wespennesten worden gebouwd in verlaten muizennesten, in de grond, in schuren, muurholten, spouwmuren of onder een dak. Een afgebouwd nest heeft gemiddeld een doorsnede van 20-35 cm en een wanddikte van 2 cm, maar er komen ook veel grotere nesten voor.
 
Vaak zijn er meerdere nestingangen. De nesten worden gemaakt van plantenvezels of droog hout. Dikwijls ziet men wespen aan droog hout knagen. Door de plantenvezels of het hout fijn te kauwen ontstaat er een papierachtige stof. De raten worden gemaakt van deze grijze of bruingele stof. De zeshoekige raten zijn altijd omgeven door één of meer ballonvormige omhulsels eveneens bestaande uit hetzelfde papierachtige materiaal. In de cellen van de raat legt de koningin haar eieren. In elke cel één. De Duitse wesp gebruikt alleen droog, verweerd hout, waardoor het nest er grijzig uitziet. De nesten van de Gewone wesp en de Hoornaar zien er roodbruin uit. Niet-geverfde vogelhuisjes of schuttingen in de tuin zijn overigens ook geschikt. Vanaf augustus-september begint het nest te vervallen en worden de werksters lastig voor de mens.
Bron: Wikipedia