Al diverse meldingen van wespennesten

Al diverse meldingen van wespennesten

geplaatst op: 03-04-2017

Wespennest Twente en Dierplaagcontrol.nl hebben al diverse meldingen binnen gekregen van wespennesten. Dit is ruim een maand vroeger dan andere jaren. De oorzaak is waarschijnlijk het vroege mooie weer en de droge en zachte winter. Hierdoor hebben veel koninginnen de winter overleeft en zijn vroeg wakker geworden om de nieuwe papierachtige nesten te gaan bouwen.

De koningin legt eitjes in de kamertjes van het nest en voert de larven insecten. Deze larven groeien uit tot werksters en deze gaan verder met het bouwen van het wespennest. Pas later in het wespenseizoen worden  er de nieuwe koningin en mannetjes geboren. Een wespennest kan enorme afmetingen krijgen. Zelfs onder de grond.

De echte wespenoverlast zal pas komende zomer optreden. Als we de kolonies nu bestrijden voorkomen we meer overlast. Een wesp en ook de wespensoort hoornaar, word agressief door snelle bewegingen en als u in de buurt van het wespennest komt. Hij kan u meerdere malen steken en doet dat al bij de kleinste dreiging. De angel van de hoornaar is langer als die van de wesp en is veel pijnlijker.

Bent u toch gestoken door een west?

  • Neem contact op met de huisarts als de steek erg dik word, of als er bij de luchtwegen gestoken is belt u gelijk 112!
  • Schraap de angel weg en koel de steek met een koud compres
  • Gebruik prikkweg of iets tegen de pijn en jeuk

Voorkomen van gestoken worden is natuurlijk het fijnste. Heeft u, of denkt u dat er een wespennest in uw leefomgeving aanwezig is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Wespennest-twente.nl

Ervaring sinds 2007 in het bestrijden van plaagdieren!

Seizoensgarantie

Wespennest Twente geeft een 100% seizoensgarantie op het bestreden wespennest.

 Wespennest? Wat te doen

Neem geen risico's! Dek het wespennest niet af, blijf uit de buurt van het wespennest, niet slaan op wespen! Neem contact op met ons.

Ervaring sinds 2007

Met onze jarenlange ervaring weten wij hoe de wespen het beste bestreden kunnen worden.