68% meer wespen dan vorig jaar

68% meer wespen dan vorig jaar

geplaatst op: 01-08-2019

Je merkt er nu nog niks van maar er zijn momenteel 68% meer wespen dan vorig jaar in ons land en die komen binnenkort hun nest uit!

Door de lange zomer van 2018 waardoor de wespen langer konden paren, de zachte winter waardoor de wespen makkelijker konden overleven en de vroege zomer van 2019 hebben wij nu extra veel wespen. 90% van deze wespen zijn momenteel druk bezig met het bouwen van nesten. De werkers, de resterende 10%, deze vliegen buiten rond. 

Later deze maand komen alle wespen uit het nest naar buiten om eten te zoeken. Door de schaarste van voedsel worden deze wespen veel agressiever en gaan eerder steken.

Tips om wespenoverlast te voorkomen:

  • Vermijd zoveel mogelijk aantrekkelijke geuren. Zowel op uw zelf, in de vorm van geparfumeerde verzorgingsproducten als in de vorm van etenswaren als u buiten bent. Gebruik tijdelijk verzorgingsproducten die geen of minder geur afgeven en dek etenswaren zo veel mogelijk af als u buiten bent.
  • Dek glazen wijn of fris af zodat er minder geur vrijkomt en er ook niet per ongeluk een wesp in uw glas terecht kan komen.
  • Gebruik om deze reden ook geen blikjes of rietjes. Het is hierbij niet zichtbaar of er een wesp in terechtgekomen is, met alle gevolgen van dien.
  • Wordt u toch belaagd? Ren dan niet weg en ga ook niet verwoed naar de wespen slaan, want dit maakt ze alleen maar agressiever. Wat wel kan helpen, is in de richting van de wesp blazen. Dit is in de meeste gevallen doeltreffend om de wesp te ontmoedigen, aangezien hij een hekel aan wind heeft.
  • Doodt u een wesp, weet dan dat er een geur vrijkomt die de alarmbellen bij andere wespen af laat gaan. Zij zullen massaal op deze geur afkomen. Verwijder de dode wesp dus en neem de plek af met een doekje, om de geur te verwijderen.
  • Toch graag buiten eten? Verhul de aantrekkelijke geuren dan met geuren waar wespen niet dol op zijn, zoals kruidenplantjes van munt en rozemarijn of een schoteltje kruidnagel op tafel. De geur van geraniums houdt ze ook op afstand.

Heeft u een wespennest die overlast geeft? Neem meteen contact op met ons voor een vrijblijvende prijsopgave.

 

Wespennest-twente.nl

Ervaring sinds 2007 in het bestrijden van plaagdieren!

Seizoensgarantie

Wespennest Twente geeft een 100% seizoensgarantie op het bestreden wespennest.

 Wespennest? Wat te doen

Neem geen risico's! Dek het wespennest niet af, blijf uit de buurt van het wespennest, niet slaan op wespen! Neem contact op met ons.

Ervaring sinds 2007

Met onze jarenlange ervaring weten wij hoe de wespen het beste bestreden kunnen worden.